Medical taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea.

Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrondgedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Voortbouwend op deze gedachte werd een elastische tape ontwikkeld. Eén van de belangrijkste effecten van deze tapemethode is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering. Maar ook het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beïnvloeden van de bewegingsrichting is één van de effecten. In de voetverzorging wordt deze tapemethode dan ook met succes toegepast bij onder andere het corrigeren van een Hallux Valgus of een (hamer)teen. De resultaten zijn verbluffend te noemen. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Je voelt er dan ook niets van dat de tape is aangebracht. Wel merk je gelijk een enorme pijnverlichting of zelfs dat de pijn is verdwenen.
Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Zo ontstaat er meer ruimte in de bovenste laag van de onderhuid, waar 85% van de pijnreceptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken, kan de tape verlichting geven bij spierpijn of drukplekken.

De werking van de tape zorgt dus voor minder pijngevoel, meer bewegingsvrijheid en de spierfunctie wordt beter doorbloed.

Deze tape is toe te passen bij achillespees klachten, hamertenen, ondersteunen van pijnlijke tenen, hielspoor of bijvoorbeeld een ingroeiende nagel.
Vraag naar de mogelijkheden.