Kwaliteitsregister Pedicures (KRP)

De professionele pedicure

Pedicures aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures, heeft ruim 13.000 leden en bevordert de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

Via de ledenzoeker op de ProVoet website, kan iedereen een pedicure in de buurt zoeken. Vanzelfsprekend staan de specialisaties van de pedicures daar vermeld.

Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP)

Gespecialiseerde en medisch pedicures kunnen zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Staat de pedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

•het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
•het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
•het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

In het KRP staan momenteel ruim 8.000 pedicures geregistreerd.
Op www.kwaliteitsregisterpedicures.nl kunt u door het invoeren van de plaats of postcode van de pedicure zien of de pedicure staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister. Ook is vermeld of zij een specialisatie heeft of de opleiding medisch pedicure heeft voltooid.