Herfst verkoudheidje? Je voeten kunnen je helpen!

Oke, de titel zelf al klinkt misschien een beetje raar… MAAR, het is wel zo!
Je voeten kunnen je helpen als jij verkouden bent. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Herfst is DE periode om verkouden te zijn, de zomer is nu achter de rug, we mogen weer aan de slag! We moeten weer wennen aan de kou, donkere avonden en drukke dagen, als gevolg hiervan ligt half Nederland plat in bed met een zware verkoudheid.

Tijd dus om je gezondheid op de eerste plek te zetten, en je voeten kunnen je daarmee helpen!
Vanuit de Chinese geneeswijze kijkt men naar ons lichaam als 1 geheel, onze voeten staan in verbinding met al onze organen… heel mooi denk je misschien nu, maar wat heeft mijn neus nu te maken met mijn voeten?

Een client van mij, wiens voeten ik altijd verzorg, gaf mij de tip dat Dampo haar had geholpen om van een stevige verkoudheid af te komen. Ze had de Dampo niet op haar borstgedeelte of rug gesmeerd. Maar onder haar voeten!
Binnen een paar dagen was ze verlost van haar verkoudheid…

Toen ik dus zelf verkouden werd, heb ik haar tip uitgeprobeerd. Dus voor het naar bed gaan mijn voeten ingesmeerd met een laagje Dampo, daarover heen hele losse sokken en toen mijn bed ingestapt.

Wat merkte ik? Allereerst, dat ik ontzettend warme voeten kreeg, en dat terwijl ik eigenlijk altijd koude voeten heb zodra ik mijn bed in stap. Maar…. mijn verkoudheid was de volgende dag compleet over… en, ik had superzachte voeten!
Dat was natuurlijk een leuke meevaller. Maar hoe komt het dat het werkte?

Als je kijkt naar de ingrediënten van Dampo Verkoudheidsbalsem (de zalf in het blikje) zit er het volgende in:

Werkzame bestanddelen per gram Verkoudheidsbalsem: 40 mg menthol, 26 mg kamfer en 20 mg eucalyptus per g. Andere bestanddelen (hulpstoffen): cederhoutolie, tijm-olie, wolvet en vaseline.

Menthol, eucalypthus en tijmolie helpen je om de ademhaling te vergemakkelijken en verlichting te geven bij hoest. Cederhoutolie is een olie die je lijf helpt om te verwarmen, wat mijn lekkere warme voeten verklaarde.

De reden dat ik heerlijke zachte voeten kreeg is te verklaren door de wolvet en de vaseline, nu moet je met wolvet wel een beetje uitkijken, je kunt daar namelijk allergisch op reageren.

Welke geweldige tip heb jij? laat het me weten:-)